A sex a szerelem azon része, ami a plátói kapcsolat után jön.

A “plátói szerelem” éppen olyan esztelenség és otromba hazugság, mint hogy nincs vegetáriánus tigris: nem az a célja a szerelemnek, hogy plátói legyen.

Márai Sándor

Hogy ennek mi köze az üzlethez és az informatikához, a cikk végére kiderül. Vagy nem…

Hogy az informatika ma már elvesztette a körülötte lévő misztérium nagy részét, mi sem jelzi jobban, mint hogy a az IT vezetők szerepe, ma már kocsmai beszélgetések tárgya, nem néhány kiválasztott privilégiuma.

Hogy megőrizzek valamit ebből a misztériumból, ezúttal megpróbálok a szokásosnál kicsit homályosabban (sic!) fogalmazni…

A minap az egyik nyitó előadást tartottam egy konferencián úgy, hogy Baracskai tanár úr „adta a másikat”. Valahogy úgy beszéltünk a témáról, mintha a szerelemről egyikünk a szex, másikunk a plátói érzelmek felől világította volna meg annak lényegét. (Ráadásul Zoli felvezető gondolata tényleg egy szex utáni pizzarendeléssel indult. Aztán persze a másik szálat fejtette ki.  😉 )

Persze aztán belefűzte a mondandójába az öltönyömet és a tabletemet is. Sőt a szünetben is beszélgettünk a gondolkodókról és a megvalósítókról a vállalatoknál és az IT-ban. Aztán született egy cikk, amiben értelmezve lettünk, és ami nyitva hagyott egy témát: A Doer-eknek, vagy a Think-ereknek áll-e a világ? És hogy befolyásolja a válasz az IT vezetők szerepét.

A professzor úr szerint ez egy magas labda, amit szívesen leütne nagy nyilvánosság előtt. Ha van aki megrendezné a meccset…

Egy ilyen kihívás és egy ilyen remek gondolkodó elől meg ugye nem lehet elugrani. Ha van aki megrendezi, én ott leszek…

Comments

comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.