Ki lesz 2011 “megmondóembere”?

Rónai BalázsReggel levelet hozott a drótposta, benne egy kis meglepetéssel.

Az IT Business az egyik vezető hazai informatikai-üzleti lap minden évben megválasztja a legjobb projekt és a legjobb termék mellett az év véleményformálóját is. Így lesz ez idén is írta a levél.

Rákattintottam, hogy megnézzem, kik a jelöltek. Látom, hogy valóban ilusztris kis társaság az idei mezőny (is): a legnagyobb cégek (OTP, MOL) és szervezetek (NAV/APEH) informatikai vezetői, a legnagyobb telekommunikációs cégek (Magyar Telekom, Vodafone) első emberei, elismert egyetemi tanárok (BME, CEU, Szeged), kormányzati informatikai háttéremberek, informatikai szakmai szövetségek vezetői, konferenciák legfelkapottabb (és valóban remek) előadói.

És ott mosolygok vissza magamra én is.
Erre nem számítottam. De azért jól esett! 😆

Az év véleményformálóját a közönség szavazata alapján választják.
Nézd meg Te is, és
szavazz arra, aki Benned a legtöbb gondolatot ültette el
az ITC témakörben az elmúlt 12 hónapban!

(Nem tudom, hogy jár-e valami díj is a címmel, de ha jár, és én kapom, akkor természetesen azt kisorsoljuk majd köztetek! 😉  Én már a jelölésnek is örülök…)

Amin a jelölés kapcsán eszembe jutott, az az alábbi.

Hogy Beck Gyuri a Vodafone (korábban HP, Compaq, Digital), vagy Christopher Mattheisen a telekom élén, vagy a hazai multik informatikai megmondóemberei Tóth Attila Zoltán (MOL), Braun Péter (OTP) sokkal nagyobb direkt hatalommal bírnak, mint egy ilyen blog, az biztos.

Hogy az informatikai szövetségek vezetői Laufer Tamás (IVSZ), Alföldi István (NJSZT) és a kormányzat formális Futó Iván (NAV/APEH) és informális informatikai súgó emberei (na ezt nem biztos, hogy illik leírni, azért informális) sokkal nagyobb ráhatással vannak a törvényalkotási folyamatokra, mint mi itt, az is biztos.

Hogy Papp Peti (kancellár.hu), vagy Küri Sanyi (Kürt) szinpadi szereplése sokkal többekben hagytak eddig emlékeket, az is biztos.

Hogy az egyetemi tanárok, mint Pap László (tanár úr, régen volt már, hogy Nálad vizsgáztam a BME-n, innen is üdvözöllek!), Bőgel György (CEU), vagy Z. Karvalics László (Szegedi Egyetem) sokkal több informatikai hallgatónak adtak át konkrét tudást és hozzáállást, mint mi itt akár csak megkísérelhetnénk, az is biztos.

Mi itt és a mindennapokban arra próbálunk meg figyelni, hogy az informatika értő módon kerüljön be a cégekhez, de kerüljön be.Végül is egy cégnek napról-napra kell jobban működnie. A nagy dolgok így történnek meg: fejben => cégben => gazdaságban. Ebben talán mi is segítünk, itt a blogon. Vagy nem?

 

Köszönöm az eddigi bizalmat!

 

(Ez itt nem királyi többes, csak a legtöbb dolog nem egyedüli teljesítmény, hanem az Abesse csapatának érdeme.)

 

Update: A jelölt listára betettük a linket.

Comments

comments

Ki lesz 2011 “megmondóembere”?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.