Köszönöm!

Az “ict-véleményformáló 2012” díjjal

A tegnapi napon az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem az IT Business éves nagyrendezvényén az Inside-on az “Év ICT véleményformálója 2012” díjat. Had osszak meg most ezzel kapcsolatban néhány gondolatot veled!

Több, mint 3 éve született az első bejegyzés ezen a blogon, rá pár hónapra indult el, az ehhez kapcsolódó Facebook oldal is. Nyílván itt kezdődött ez a díj is…

 

Hogy miért örülök neki?

Az embernek minden elismerés jól esik. Nyílván, amikor elkezdtem írni, az még egy belső közlési kényszer volt. Ami persze megmaradt, de kiegészítette ezt mindazoknak a biztatása, akik követni kezdték eszmefuttatásaimat. Akár itt, vagy a Facebookon, az IT Businessben esetleg egy-egy konferencián, vagy egyetemi vendég előadáson, vagy szűkebb körű beszélgetésekben. Mondom, ez jól esik.

Aminek viszont örülök az az, hogy ezen írások mögött ott van sok olyan ember, akik nélkül ezek az írások talán meg sem születhettek volna. Elsősorban ott van mögöttem az ABESSE és annak remek munkatársai. Nekik több okból is köszönettel tartozom.

“Hogy van erre ideje egy vállalatvezetőnek?

Teszik fel gyakran a fenti kérdést nekem azok, akik rendszeresen olvasnak, és az üzleti életben is találkozunk.

Egyrészt kollégáim teremtették meg számomra azt az időt, hogy foglalkozhatok írással. Büszke vagyok rájuk, ahogy hozzáállnak a feladataikhoz, és tűzön-vízen keresztül törekednek arra, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek. Ez teszi számomra lehetővé, hogy operatív szinten problémák kezelésével alig kelljen foglalkoznom, a múlt megjavítása helyett a jelen feladataira és a jövő kihívásaira koncentrálhassak.

Honnan jönnek a témák?

A másik amiért hálás lehetek nekik, az az a műhelymunka, ami a cégnél megvan. Mint azt tudod, írásaim általában két dologról szólnak: technológiákról és az üzletről. Az üzleten belül pedig az emberről. Nagyon sokat tanulok én is kollégáimtól abból, ahogy ezeket a dolgokat egymáshoz illesztik. Valahogy úgy működik ez a dolog, hogy amikor az ember talál egy üzleti problémát, akkor ahhoz megpróbál találni egy technológiát (vagy azok összességét), amivel azt megoldhatná. Amikor viszont a kezébe kerül egy új technológia, akkor azon töpreng el, hogy az milyen létező problémákat old meg, vagy milyen lehetőségeket teremt meg. Ebben a műhelymunkában veszek részt nap mint nap, és ez az a műhelymunka, ami megszüli azokat a gondolatokat, amelyek blogbejegyzéssé, cikké, előadásokká, vagy szakmai beszélgetésekké változnak aztán általam.

 

Ezúton is köszönöm neked az eddigi biztatást, támogatást, vagy egyszerűen azt, hogy meghallgatod a gondolataimat! Ez a díj így végső soron Neked is szól!

 

 

Update:

Comments

comments

Köszönöm!” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.