A magyar dal napja margójára

Presszer GáborNézem az m1-en a magyar dal napjának összefoglalóját, és néhány gondolat ismerősnek tűnik.
Néhány dolog szerintem az informatikában is hasonlóan van, mint a zenében.

Például az egyik az, hogy ugyan a világ legjobb zenészei vélhetően jobb hangszereket is megvehetnek maguknak, de a különbséget mégsem a hangszerek jelentik. A legjobbak talán szebben játszanak egy profi hangszeren (a Stradivari azért jobban szól), de az amatőrökön ez nem segít.

Valahogy így van ez az informatikában is.

Nyáron csináltunk egy  telefonos felmérést, amelyben több száz középvállalat vezetőjét, pénzügyi- és informatikai igazgatóját kérdeztük meg két alapkérdésről:

  • Mennyire megoldottak bizonyos alapproblémák a cégnél?
  • Mennyire vannak meg azok az informatikai eszközök, amelyek elvileg arra szolgálnak, hogy ezeket a problémákat megoldjuk?

Ez a felmérés azt hozta ki, hogy viszonylag sok olyan cég van, ahol ugyan az eszközök megvannak, de a problémák is. Valami hiányzik még ahhoz, hogy a hangszereken olyan muzsika szóljon, ami a közönségnek – esetünkben a felhasználóknak – is tetszik.

Persze egy cég nem egy hobbizenekar, aki gazdag apuka pénzén megveszi a drága hangszert, akár megtanul rajta játszani a gyerek, akár nem. Egy cég esetében az informatika jó működése közel létfontosságú. Különösen egy válság közepén. (Vagy egy megváltozott világban?)

A történethez viszont hozzátartozik az is, hogy sok cégnél tudatában vannak ennek a jelenségnek. Sőt nyitottak is arra, hogy ezen túllépjenek.

 

Nem tudom Te tapasztalsz-e hasonló jelenséget saját környezetedben?
Ha igen, kérlek írd le, hogy milyen témakörben!

Comments

comments

A magyar dal napja margójára” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.