Office 365: Microsoft felhő 2.0?

Office 365Akik a Facebookon követnek minket, azok már tegnap értesülhettek róla, hogy a Microsoft bejelentette a felhő szolgáltatásainak új generációját Office365 néven.

Ez nem csak a korábbi online szolgáltatás, a Business Productivity Online Suit (BPOS) az újabb, 2010-es sorozatú termékekkel (Exchange, SharePoint, Office Communication Server, Live meeting).

Hanem annál lényegesen több is…

Mik az újdonságok?

 • Egyrészt megjelent a csomagban az Office online verziója a WebApps. Ezzel akkor is tudjuk nézegetni, és szerkeszteni a Word és Excel fájljainkat, ha azok nincsenek telepítve a gépünkre. Ehhez elég egy böngésző. (Ami lehet FireFox és Safari is.)
 • Párhuzamos szerkesztés. Ha már az Office doksikat online tároljuk, sőt szerkeszteni is tudjuk online, akkor örülni fogunk annak, hogy ezt egyidejűleg többen is megtehetjük. Egy szerződést, ajánlatot, vagy szakmai anyagot úgy tudunk párhuzamosan szerkeszteni, hogy közben láthatjuk, hogy a többiek mit változtattak.
 • Céges Facebook. Az új SharePoint 2010 úgy viselkedik a cégen belül, mint a modern web az interneten. Minden tartalmat tudunk “lájkolni”, értékelni, cimkézni. Mások erről értesülhetnek, és ezeket a tevékenységeket felhasználhatjuk a valóban értékes tartalmak megtalálására is. Mint a facebookon, ahol az új munkába lépő generáció jól boldogul…
 • Keresés emberre is. Természetesen keresni nem csak doksikra lehet, hanem emberekre is, akik adott témában tudhatják azt az infót, amit keresek.
 • Minden mindennel intagrálva. A csomag minden tagja integrálódik minden más tagjával. Látom akár a wordben szerkesztés közben is, hogy akivel együtt írjuk az adott doksit, az éppen online van-e, és akár üzenete is tudok neki küldeni. (Vagy felhívni videókonferencián egy kattintással.)
 • Természetesen a korábban megszokott funkciók is megvannak, tovább fejlődtek, még egyszerűbben használhatóak.
 • Nagyvállalatoknak havidíjért benne van az Office 2010 Professional verzió is.
 • Hamarosan jön a Dynamics CRM 2011 változata is a csomaghoz.

A videó után olvashatsz az árazásról is… 🙂

Az árazás eléggé ütős lett:

 • Nagyvállalati körben eddig példátlan módon használat alapon is licencelhető lesz az Office Professional Plus verziója mindössze 24$-ért (4800Ft). Ha erre nincs szükség, akkor ennél lényegesen olcsóbban is megúszhatjuk, de ezen kívül a csomag tartalmazza az összes alapszolgáltatást 7×24-es telefonos támogatással: e-mail, voicemail, vállalati közösségi média, azonnali üzenetküldés, Web portál, extranet, hang-, videó- és webkonferencia.
 • 25 fő felett egy központi adminisztrációs felületet is kapnak a cégek, mindezt 10$-ért. (2000Ft/hó/user)
 • 25 felhasználó alatt 6$, azaz 1200Ft az ár, és 15 percen belül használható a szolgáltatás. Ezért jár egy ingyenes külső weboldal is.
 • Kormányzati előfizetésben már 2$, azaz 400Ft/fő/hó áron elérhető az összes online szolgáltatás. (Ez kb. villanyszámla árnál olcsóbb.)

A béta 13 országban érhető el, amiben egyelőre nincs benne Magyarország.

H szeretnéd minél előbb kipróbálni akkor viszont érdemes itt regisztrálnod.

Comments

comments

Office 365: Microsoft felhő 2.0?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.