Kik vagyunk?

Rónai Balázs

Rónai Balázs vagyok, az ABESSE Informatikai Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója, és ennek a blognak a szerkesztője és egyik szerzője is egyben. Informatikus mérnök vagyok, PhD tanulmányokat is informatikából folytattam az MBA diplomámat a munka mellett szereztem meg.

Az élet azt dobta, hogy összesen egy-két évig voltam eddig alkalmazott. Az ABESSE a negyedik sikeres vállalkozás, aminek alapításában részt vettem. Az első kettő még az egyetemi időszak alatt jött össze. Ezek eggyike ma a legnagyobb hallgatói információs rendszer gyártója, a másik pedig csúcstechnológiás biztonságtechnikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A harmadikat volt főnökömmel és a tulajdonossal közösen alapítottuk annál a cégnél, ahol eddig egyedüliként alkalmazottként dolgoztam alig két évig. Ma már csak az ABESSÉben vannak érdekeltségeim, de ez alapján talán elmondhatom, hogy vállalkozó típus vagyok.

Az elmúlt 10 évben cégeim elsősorban nagyvállalatok, multik részére szállítottak informatikai megoldásokat, mi magunk viszont létszámunk és árbevételünk alapján nem számítunk nagyvállalatnak. Ez a kettősség egy kellően jó nézőpont ahhoz, hogy az embernek legyen véleménye a KKV-k és a multik működéséről, problémáiról. A tizeniksz IT-ban eltöltött év pedig megtanított arra, hogy mi az, amin technológiával lehet segíteni, és mi az, amiben az emberek gondolkodását kell formálni a sikerért.

Ezzel kapcsolatos gondolatokat osztjuk meg itt kollégáimmal és felkért, külsős szerzőinkkel közösen.

 

Ha érdekesnek találod a témát, akkor tarts velünk!

 

Tipp#1: Érdemes feliratkozni a blog értesítőre is. A feliratkozóknak időnként meglepetés információkat is küldünk, amit csak ők kapnak meg.

Tipp#2: Érdemes követned Facebook oldalunkat is. Ott még gyakrabban találkozhatsz velünk, és az általunk előszűrt és kommentált hírekkel.